Akelarre

Disseny escènic per a projecte Akelarre, cabaret feminista.

Servei

Client

Disseny escènic, vestuari i execució.

The Feliuettes

Any

Assistent d'escenografia

2019

Paula Font

La companyia d'arts escèniques The Feliuettes proposa un cabaret feminista on posa en qüestió, des de l'ironia, els discursos sobre la feminitat, els estereotips i tot un seguit de temes que afecten a les persones des d'una perspectiva feminista. 

L'encàrrec consisteix en una escenografia de format reduït, fàcil emmagatzemament i transport i que pugui ser muntada àgilment per les components del grup en desplaçament. Es demana també, fer aparèixer en escena un element corpori que doni forma a la veu en off de "La Gran Vagina" i que permeti cert joc escènic amb les diferents escenes que composen el cabaret. Per al vestuari, es demana que sigui mutant i pugui interpetar-se de manera diferent a mesura que avencen les escenes. 

472099ea-0355-42a5-830e-99550f0d2f61.jpg
71588904_2415824955321644_30857914092617728_o.jpg
DSC_0239.JPG

Es proposa una escenografia tèxtil que compleix els requeriments exigits per a la companyia. Es tracta d'un element vermell que recorda els telons teatrals -referència cabaretesca- i que gràcies a la seva manipulació i a la incorporació de passamaneria i bijuteria edevé una vagina amb els seus components, alhora manipulables per les actrius. 

El vestuari es genera a partir dels tres rols diferenciats que adopten les actrius durant el trascurs de la peça. Engendren tres estereotips estètics i ho fan a través de peces de roba interior o íntima que posen als seus personatges sobre el llindar entre l'apoderament i la submissió, entre la vergonya i l'orgull i que esperen ser el primer element visible que proposi debat sobre el projecte. 

Per últim i com a imatge final de l'obra, es proposa l'ús de tres capirots de bruixa daurats, sent el símbol d'un viatge entre la idea de dona bruixa i la de dona apoderada, exhuberant i orgullosa.