Projecte Espai Reservat

Espai Reservat va més enllà de la instal·lació com a resultat. Es tracta d'una proposta de creació compartida, sostenible i accessible per a espai públic. 

El projecte desenvolupa propostes de creació compartida, accessibles i generades a partir de material de rebuig o orgànic, reduint així la seva petjada de carboni al màxim i dissenyades per a poder fer d'altaveu o tauler de debat de matèries que contraposen els drets i els privilegis de manera visible i oberta.

El resultat sempre és divers, però vinculat a la idea instal·lacions en l'espai públic, generades en 72 h i a partir de material procedent del territori d'intervenció. Cada instal·lació és diferent, única i efímera, tant per la forma final que adquireix com per la temàtica a tractar.

Formats

Any inici

2020

Nòmada
Nòmada

press to zoom
Errant
Errant

press to zoom
Nòmada
Nòmada

press to zoom
1/27

Aquest projecte ha rebut l'amable suport de:

logo-firatarrega-1t_sc_editora_14_43_1.jpg
logo_horitzontal_2t_ok_st_editora_14_39_1.jpg
Logo-FC-horitzontal-negre-1000x243.png
festival embrarrat.jpeg
logo-espluga-francoli.png
2504040003.PNG
logo_MVR.png
 

Format

Instal·lació efímera en l'espai públic

Adequat per

Espais públics amb trànsit de peatons i esdeveniments culturals.

Ex. Places, espais

Propostes realitzades

Llavors. El privilegi de la llengua dominant. 

La proposta presenta una instal·lació predissenyada, a partir de materials provinents del territori d'intervenció tals com magatzems municipals, dipòsits de runa, entorns naturals,  etc... Tant el seu disseny com la seva execució es realitzen en espais públics durant els dies previs a la ubicació definitiva. Tot el procés pot realitzar-se de manera oberta al públic. 

Es planteja una instal·lació de petit o mitjà format en que es presenta una pregunta i un assortiment de respostes que el públic podrà respondre gràcies a la seva intervenció sobre la peça. Les instruccions per a la participació s'exposen en braille i forcen a la població vident que no l'interpreta, a intereactuar amb l'experiència de la mateixa manera que es fa des de la ceguera. 

Format

Taller cocreació sostenible i accessible.

Adequat per

Casals, centres cívics, comunitats educatives o de convivència...

Propostes realitzades

Girar l'altaveu. Amisol.

Es tracta d'un taller d'entre 1 i 3 dies que proposa el codisseny d'una instal·lació participativa des de la sostenibilitat i l'accessibilitat.

Previ al taller, cal localitzar la comunitat de treball i els materials disponibles. Un cop es dona per començat el taller, es procedeix a compartir les estratègies de codisseny universal i sostenible com les bases per a definir la pregunta a plantejar púbicament en la instal·lació. A continuació es procedeix a executar el disseny i a produïr-lo per acabar generant una instal·lació per a l'espai públic on tota la ciutadania pot respondre a la qüestió proposada per la comunitat creadora. Aquestes respostes quedaran reflectides a la instal·lació, generarnt-ne una mutació i una nova imatge.

 

Format

Instal·lació Enquesta Comestible

Adequat per

Presentacions, esdeveniments amb aforament controlat, campanyes promocionals...

Propostes realitzades

Presentació circuit Nòmada

Consisteix en una instal·lació predissenyada i higienitzada formada per 6 panells verticals que corresponen amb 6 qüestions de resposta binària a respondre segons cadascú decideixi. Els elements que constitueixen les respostes són comestibles, de manera que a la vegada que es genera una graella de resultats, plasmada en els panells verticals, també s'està fent un tast de, majoritàriament, productes de proximitat.

Aquesta instal·lació està en procés d'ampliació i es van redissenyant nous formats a partir de les noves intervencions contractades. Alhora, es tracta també d'una instal·lació flexible tant per la relació entre nombre de preguntes i de persones a servir com pel que fa a l'adaptació a diferents contextos.